Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica
experienta Clubagricultura.ro
Email RSS Facebook

"cultivare sofranel"

credeti ca ar reusi o cultura de sofranel in conditiile in care anul acesta au scazut suprafetele cultivate cu rapita?

Adaugata in
  • Tehnologii agricole
  • Sofranel
  • Cultivare sofranel

victor costache
 User  victor costache a intrebat la 12 Aug. 2013

 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Agherghitei Toader
 Consultant Agherghitei Toader (Fermier, lucrez 23 de hectare comasat in judetul Iasi., Ferma individuala) a raspuns userului victor costache la 12 Aug. 2013
Pe scurt, cultura se infiinteaza prin semanat in camp cu semanatoarea pentru paioase, pe randuri la 50-60cm si la adancimea de 3-4 cm. Norma de semanat este de 7-10 kg la hectar. O lucrare specifica este raritul, care se face cand planta a atins stadiul de doua perechi de frunze. Se lasa o distanta de 1-15 cm intre plante pe acelasi rand. Apoi, lucrarile obisnuite de combatere a buruienilor, prin prasile mecanice.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Victor Costache
 User Victor Costache a raspuns userului Agherghitei Toader la 12 Aug. 2013
am inteles, si care ar fi in mare tehnologia de cultura?


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Agherghitei Toader
 Consultant Agherghitei Toader (Fermier, lucrez 23 de hectare comasat in judetul Iasi., Ferma individuala) a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2013
Buna ziua, cu siguranta va fi rentabia in conditiile in care aveti un contract de preluare cu un procesator. Fie ca e vorba de biodiesel, fie de ulei pentru consum, sofranelul este o planta valoroasa toleranta fata de seceta, care ofera productii de 1,5 - 2 tone la hectar, care pe un teren irigat pot sa ajunga la 3 tone la hectar.

Spre deosebire de rapita, cultura de sofranel se infiinteaza numai primavara, cat mai timpuriu. Acesta este un alt avantaj, pentru ca rezerva de apa in sol este buna (precipitatii plus rezerva din topirea zapezii) si sofranelul va depasi faza critica din primele etape de dezvoltare, cand cerintele fata de apa sunt destul de mari. Apoi, vara, chiar si in conditiile unei secete ca cea de anul trecut, sofranelul trece cu bine sezonul.


Alte intrebari despre Tehnologii agricole

Sectiuni
  • Actualitate
  • agroturism
  • Boli si daunatori
  • Cultura mare
  • Culturi de camp
  • Fonduri europene
  • Legislatie agricola
  • Legumicultura
  • Meteo
  • Plante medicinale
  • Pomicultura
  • Preturi inputuri agricultura
  • Remedii naturiste
  • Sere si solarii
  • Subventii
  • Tehnologii agricole
  • Tratamente fitosanitare
  • Viticultura
  • Zootehnie
  • Hobby gradinarit
Video club